Publicaties

Skins for Buildings, The Architect’s Materials Sample Book, een materialen- en inspiratieboek voor architecten, waarin opgenomen de wilgenbouwkunst van Manette Zeelenberg.

 

 

Cover van het Noordhollands Dagblad, november 1997. Aanleg van het eiland waarin het wilgenkunstwerk ‘de Boomfontein’ zal gaan groeien in Overveen.

 

 

Artikel in het Algemeen Dagblad, 18 september 2008. Aanleiding voor dit interview was het Wilgentrouwkapelletje in Culemborg en de kunstmanifestatie Lekart

 

Ansichtkaart met een keur aan foto´s van 15 jaar wilgenbouwkunst. Een korte
documentaire
van Teleac over het bouwen met wilgen door HAIK staat ook op You Tube.

 

 

Gesprek op 8 april 2008 met Linda Vosjan van BNR Nieuwsradio bij het wilgenkunstwerk in Nieuwegein. over juridische aspecten van het maken van wilgenkunstwerken in de openbare ruimte.

 

foto © Christien JasparsArtikel van Manette Zeelenberg over leembouwarchitectuur bij de foto’s van Christien Jaspars waarmee zij in 2001 een World Pressfoto won. Het Fête de Crépissage is een jaarlijks terugkerend feest waarbij de hele bevolking van de Malinese stad Djenné met elkaar de grote moskee (her)bepleistert. Dit feest heeft Manette Zeelenberg geinspireerd om Lombok Schoon Schip te organiseren: dit tv-verslag staat op You Tube.