Haïk presenteert...

HAIK brengt schoonheid en plezier in de wereld in verschillende beeldende en theatrale uitingsvormen. We voeren kunstprojecten uit en organiseren manifestaties.

Wilgenkunst

Onze bekendste activiteit is het ontwerpen en bouwen van wilgenkunstwerken in de openbare ruimte. Juist grijze en dode plekken als rotondes schreeuwen om schoonheid en leven. Op www.wilgenkunst.nl zijn een groot aantal wilgenkunstwerken te bekijken en op You Tube staat een korte documentaire die Teleac over de wilgenbouwkunst maakte.

Manifestaties

Onze meest recente manifestatie is Lichtspoor voor Memento Culemborg. De Utrechtse Dag van de Architectuur heeft Stichting Haik '97 diverse keren muzikaal en theatraal opgeluisterd. We hebben ook de feestelijke opruimmanifestatie Lombok Schoon Schip georganiseerd. Een korte documentaire van Lombok Schoon Schip staat op You Tube. En van Lekart 2008 hebben een grote trouwhappening gemaakt gelardeerd met muziek, theater en zang!
HAIK betekent omslagdoek in het Arabisch en als zodanig kunnen onder deze paraplu allerlei multidisciplinaire projecten en manifestaties plaatsvinden.De haik was ook het allereerste wilgenkunstwerk wat gebouwd is op Schiermonnikoog. Een groot windscherm voor op het strand.

Publicaties

De pers heeft altijd veel aandacht voor de activiteiten van HAIK.

De wilgenbouwkunst van Manette Zeelenberg is opgenomen in het internationale architectuurboek ‘Skins for Buildings’.